Inter - Chelsea 2-1 (24.2.2010)

Inter-Chelsea, capul de afiş al optimilor Ligii Campionilor, alături de Milan-Manchester, a început nesperat de bine pentru fanii nerazzurrilor. După doar trei minute de joc în faţa fostei echipe a lui Mourinho, Milito a deschis scorul, cu un şut din 8 metri, fără speranţe pentru Cech. Ultraşii italieni erau în delir, mai ales că ştiau că echipa lor favorită nu a pierdut niciodată când "Principele" a marcat.


Chelsea a dat însă semne că-şi revine rapid, iar Anelka şi Kalou trag primele semne de alarmă la poarta unui Julio Cesar eroic. Cu ochii tumefiaţi, după accidentul de maşină suferit în urmă cu două zile, portarul brazilian a ţinut cu orice preţ să apere în meciul cu Chelsea şi a făcut-o destul de bine. Când a fost învins, în minutul 15, de lovitura liberă senzaţională a lui Drogba, de la 30 de metri, l-a salvat transversala.

Englezii pun presiune pe careul brazilianului, dar Inter se apără cu calm. În plus, cea mai mare ocazie vine tot la poarta lui Chelsea, când, după o incursiune pe stânga a lui Sneijder şi o pasă în centrul careului, Eto'o luftează din 8 metri, singur cu Cech!

Cu un minut înainte de finalul primei reprize are loc cea mai controversată fază a meciului. Ivanovic execută lung un aut, Zanetti ratează intervenţia, iar Kalou scapă spre poarta Interului. Ivorianul este doborât în careu de Samuel, într-o fază asemănătoare cu cea de la partida Dinamo-Universitatea, când Augustus Constantin nu a fluierat penalty la Florin Costea. Mejuto Gonzalez ia aceeaşi decizie ca şi centralul român şi lasă jocul să continue.

Repriza secundă e mult mai alertă, cel puţin în prima parte, cu două goluri în primele 10 minute! Mai întâi egalează Kalou, la o fază în care şi Julio Cesar a avut o parte de vină. Ivanovic a traversat prin faţa careului interist, a scos balonul pentru şutul lui Kalou, iar ivorianul l-a învins pe Cesar cu un şut plasat, care a prins şi pământul în faţa brazilianului. Goalkeeper-ul interist s-a revanşat însă în minutul 64, când a scos şutul lui Lampard, din 8 metri.

Chelsea nu s-a bucurat prea mult, pentru că Inter a revenit din nou în avantaj pe tabelă prin Cambiasso (55), după ce mijlocaşul interist l-a învins pe Cech cu un şut la colţul lung. Cu puţin noroc, pentru că după un prim şlut blocat de defensiva lui Chelsea, balonul a sărit tot la argentinian. Mourinho forţează şi-l aruncă în luptă şi pe Balotelli, în timp ce ex-milanistul Ancelotti îl pierde pe Cech, care se autoaccidentează la o fază banală. Portarul lui Chelsea aterizează prost după o săritură la un balon şi e înlocuit de Hilario.

Pe final, Chelsea presează în speranţa unui egal, Ballack ratează o lovitură de cap în prelungiri, după un corner, dar Inter încheie prima parte a duelului cu un avantaj fragil. Totul se va decide pe 16 martie, la primul meci în care Mourinho revine ca adversar pe Stamford Bridge. (boomsport.prosport.ro)
INTER 4-3-1-2: Julio Cesar - Maicon, Samuel, Lucio, Zanetti - Stankovic, Cambiasso, Motta - Sneijder - Eto'o, Milito

Rezerve: Toldo, Cordoba, Quaresma, Muntari, Mariga, Pandev, Balotelli

Antrenor: Jose Mourinho

CHELSEA 4-3-3: Cech - Ivanovic, Carvalho, Terry, Malouda - Ballack, Obi Mikel, Lampard - Anelka, Drogba, Kalou

Rezerve: Hilario, Joe Cole, Sturridge, Alex, Belletti, Bruma, Borini

Antrenor: Carlo Ancelotti

1 comentarii:

Anonim spunea...

FORZZA CHELSEA

Trimiteți un comentariu