Real Madrid - Lyon 1-1 (retur 10.03.2010)

Real Madrid a remizat aseară cu Olympique Lyon, 1-1, în returul optimilor Ligii Campionilor, şi a fost eliminată pentru a şasea oară consecutiv din această fază a competiţiei.

Statistica era de partea francezilor. Real Madrid nu se calificase în ultimii cinci ani în sferturile Ligii şi n-o învinsese niciodată pe Lyon într-un meci oficial. Deşi cei 90.000 de suporteri spanioli cântau la începutul meciului "Ne vom întoarce!", convinşi că cea mai scumpă echipă din lume va remonta înfrângerea (0-1) din tur, Real Madrid nu a trecut nici de această dată de coşmarul Lyon. "Galacticii" au început în forţă partida: Cristiano Ronaldo a marcat chiar în minutul şase, dintr-o pasă excelentă a lui Guti. Portughezul l-a driblat în stilu-i caracteristic pe Cris şi l-a învins pe Lloris cu un şut cu stângul, care a trecut printre picioarele portarului francez. Golul le-a dat viaţă gazdelor, care au ratat ocazie după ocazie pe tot parcursul primei reprize.

Au ratat finala de pe "Bernabeu"
După 45 de minute, în care Lloris a fost îngerul păzitor al lui Lyon, raportul ocaziilor era covârşitor pentru spanioli: 6-0. Clişeul "ocaziile se răzbună" s-a potrivit perfect trupei lui Pellegrini. Real Madrid s-a schimbat radical în partea a doua: Cristiano Ronaldo şi Higuain, eroii ratărilor din prima parte, "au dispărut" de pe teren, la fel cum au dispărut şi ocaziile "galacticilor". Iar Pjanic le-a spulberat suporterilor spanioli visul de a o revedea pe Real Madrid pe "Bernabeu", pe 22 mai, când se va disputa finala Ligii Campionilor.

194 de milioane de euro a cheltuit Real Madrid în vară pentru a-i aduce pe Cristiano Ronaldo, Kaka şi Benzema

Lyon s-a calificat de fiecare dată mai departe în cupele europene după ce a câştigat în tur
Real Madrid a fost eliminată pentru a şasea oară consecutiv din optimile Ligii
REAL MADRID - OL. LYON 1-1 (Cristiano Ronaldo '5, Pjanic '75)
REAL MADRID 4-4-1-1
Casillas - Arbeloa, Garay, Albiol, Sergio Ramos - Cristiano Ronaldo, Guti, Diarra, Granero - Kaka - Higuain

Rezerve: Dudek, Gago, M.Diarra, Raul, Metzelder, Van der Vaart, Pedro Mosquera

Antrenor: Manuel Pellegrini


OLYMPIQUE LYON 4-5-1
Lloris - Reveillere, Cris, Boumsong, Cissokho - Govou, Makoun, Toulalan, Pjanic, Delgado - Lisandro

Rezerve: Vercoutre, Bodmer, Kallstrom, Ederson, Gomis, Tafer, Gonalons

Antrenor: Claude Puel

Articol scris de Irina Mandreş



Uefa.com match details

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu