Finala de vis: Canada - SUA 3-2! jo 2010

Canada e campioană olimpică la hochei pe gheaţă după victoria în faţa Statelor Unite ale Americii, scor 3-2, cu golul decisiv, de "aur", marcat în prelungiri de Sidney Crosby.
Cea mai aşteptată finală de la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver a fost un adevărat răsfăţ pentru iubitorii hocheiului pe gheaţă din întreaga lume.
Canada a condus cu 2-0
La capătul unei partide de un rar dramatism, Canada, reprezentativa ţării gazdă, s-a impus cu scorul de 3-2. După un meci senzaţional, Canada şi Statele Unite ale Americii au încheiat la egalitate în timpul regulamentar de joc, finala turneului de hochei pe gheaţă intrând în prelungiri!
După ce i-au învins în urmă cu o săptămână cu 5-3 pe canadieni, hocheiştii americani au dat din nou peste naţionala ţării gazdă în finala turneului de hochei pe gheaţă.
Canada a început excelent meciul cu SUA şi a deschis scorul în minutul 12:50, prin Jonathan Toews, jucătorul de la Chicago Blackhawks în vârstă de doar 21 de ani. Canada şi-a mărit avantajul în repriza secundă, în minutul 7:13, prin Corey Perry, de la Anaheim Ducks.
SUA au revenit în joc în minutul 12:44 al reprizei secunde, atunci când, cu mult noroc, devierea lui Ryan Kesler s-a transformat în gol.
Al 8-lea titlu olimpic
Cu două minute înainte de finalul meciului, americanii au scos portarul şi au riscat. În cele din urmă au aruncat meciul în prelungiri datorită reuşitei lui Zach Parise, care a punctat atunci când pe Canada o mai despărţeau doar 24 de secunde de titlul olimpic.
Au urmat prelungiri în care s-a jucat 4 contra 4!
După atacuri furibunde la poarta americanilor, în minutul 7:44, Sidney Crosby a găsit în cele din urmă drumul spre gol!
CANADA - SUA 3-2!
Tristeţea lui Ryan Miller
La festivitatea de premiere, Ryan Miller, portarul echipei Statelor Unite ale Americii, era un monument de tristeţe. După o partidă excepţională, în care a făcut minuni, portarul de la Buffalo Sabres a primit medalia de argint. În momentul în care a primit medalia, canadienii l-au aplaudat la scenă deschisă pe bravul Miller, cel mai bun portar din NHL.
Acesta este al 8-lea titlu olimpic la hochei pe gheaţă cucerit de Canada după cele din 1920 (Antwerp), 1924 (Chamonix), 1928 (St. Moritz), 1932 (Lake Placid), 1948 (St. Moritz), 1952 (Oslo) şi 2002 (Salt Lake City).



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu